Få effektivt jordvarmeanlæg

Når du overvejer at få installeret et jordvarmeanlæg, er det vigtigt at vælge den rigtige løsning, så du får det bedste og mest rentable resultat. Hos Vejgaard VVS står vi klar til at rådgive dig om den mest optimale tilgang til netop din bolig i Vejgaard og Aalborg. 

Hos Vejgaard VVS har vi mange års erfaring med installering af jordvarmeanlæg hos private, og vi udfører også service på jordvarmeanlæg i Vejgaard og Aalborg området.

Hvad er jordvarme?

Jordvarme er en mere bæredygtig og miljøvenlig ressource. Et jordvarmeanlæg udnytter varmen i jorden og omdanner den til energi. Jordvarme fungerer ved, at man får et nedgravet rørsystem i jorden på sin grund. Disse rør er fyldt med en frostfri væske, som graves ned i jorden. Inde i boligen tilsluttes en jordvarmepumpe, som trækker energi fra jorden gennem rørsystemet. Denne energi bruges til at opvarme vand til både varmt brugsvand og til radiatorer eller gulvvarme.

Rørsystemet kan nedgraves på 2 måder.

  • Horisontal jordvarme: Den mest almindelige tilgang er horisontal jordvarme. Her graves rørsystemet med væske ned i haven fordelt over haven. Her ligger slangerne og udnytter den solenergi, som jorden har optaget. 
  • Vertikal jordvarme: Vertikal jordvarme er en lodret boring der er placeret et sted på din grund, hvor der graves 120 - 200 meter ned i jorden på et sted. Her kan slangen udnytte den konstante temperatur i jorden. Denne metode kan bruges steder hvor der ikke er plads til horisontal jordvarme.

Fælles for begge metoder er, at slangerne i jorden optager varme, som sendes videre til jordvarmeanlægget i huset og videre til radiatorer eller gulvvarmen. Jordvarme kan forsyne din bolig med både varmt brugsvand og varmt vand til varmekilder.

Hør mere om fordele ved jordvarme

Jordvarme kan bruge alle dage på året, og det kræver næsten ingen vedligeholdelse. 
Vi har hjulpet private boligejere i Vejgaard og Aalborg området med at få installeret jordvarmeanlæg. 

Vi er klar til at rådgive dig om jordvarme på telefonnummer 98 15 36 00. Du er også velkommen til at sende en mail til os på vvs@vvsinst.dk eller du kan udfylde vores kontaktformular